Kongo

Kongo - David van Reybrouck | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
David van Reybrouck
DIMENSJON
7,73 MB
FILNAVN
Kongo.pdf
ISBN
1047553107137

BESKRIVELSE

Kongo er en mesterlig beretning om en monumental del av verden, skrevet av den belgiske journalisten og forfatteren David van Reybrouck. Han tar leseren med på en opplevelsesreise gjennom historien til folket og landskapet - og den mektige elven som har gitt området navn og næring. Forfatteren innleder sin fortelling i 1870-årene og gir nærgående innblikk i konsekvensene av slavehandel og gummiproduksjon på slutten av 1800-tallet, det belgiske koloniveldet, kampen for uavhengighet, Lumumbas tragiske liv og Mobutus diktatur, og forklarer årsakene til krigene som har herjet landet fra 1996 til nå - de dødeligste konfliktene siden annen verdenskrig. Boken bygger på ukjent arkivmateriale og omfattende reisevirksomhet i Sentral-Afrika som kaster unikt lys over en rik og svært kompleks historie.

kr ... Den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo) er et land med store naturrikdommer, men forblir likevel en av verdens fattigste stater. Gjennom 1990-tallet var DR Kongo i sentrum for det som blir betegnet som «Afrikas verdenskrig».

I tillegg resirkuleres kobolt. Demokratyczna Republika Konga (fr. République démocratique du Congo) - drugie co do wielkości państwo Afryki, położone w jej środkowej części, w dorzeczu rzeki Kongo, u której ujścia posiada 37 km dostępu do Oceanu Atlantyckiego.Nazwa, oznaczająca myśliwy, pochodzi od ludu Bakongo.W okresie kolonialnym D.R.Konga występowała jako Wolne Państwo Kongo (do 1908) i Kongo ... DR Kongo.

RELATERTE BØKER