Dominikus

Dominikus - Per Bjørn Halvorsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Bjørn Halvorsen
DIMENSJON
5,30 MB
FILNAVN
Dominikus.pdf
ISBN
7006309649629

BESKRIVELSE

Middelalderen omtales ofte nedsettende som "den mørke middelalder med hekseforfølgelse og inkvisisjon". Men siden den også var Norgesveldets storhetstid, er denne tiden i norsk historieskrivning ofte blitt fremstilt i et nasjonalromantisk slør hvor det særnorske er blitt fremhevet. I denne boken forsøker forfatteren, ved å ta for seg Dominikus fra Osmas liv og virke, å vise at middelalderen slett ikke var noen mørketid, og at Norden var en like integrert del av den latinske kristenhet som resten av Europa. Samtidig trekker han trådene frem til vår egen tid og viser den mentale og institusjonelle arv vi har mottatt fra den gang.

data visualization and interaction designer and developer. background in germanisms.

Dagens klosterbygninger ble reist i 1960- og 1970-åra. Han ble kalt Dominikus, jeg for min del omtaler ham som den gartner Kristus valgte til å hjelpe seg i sin hage. (Dante: Den Guddommelige Komedie, Paradiset sang XII) Dominikanerordenen, som Lunden Kloster tilhører, bærer navn etter sin grunnlegger, den hellige Dominikus.Vårt liv som dominikanerinner er først og fremst en Kristi etterfølgelse, men vår måte å følge Kristus på er ... Dominikus Zimmermann var en tysk arkitekt, en av de fremste eksponentene for rokokko-stilen.

RELATERTE BØKER